mandag den 25. maj 2009

Sri Lankas oproersleder 'draebt '

Lederen af De Tamilske Tiger oprørerne, Velupillai Prabhakaran, er død, den srilankanske militær har sagt.

Meddelelsen om det statslige fjernsyn kom kort efter militær sagde, at det var omgivet Prabhakaran i et lillebitte plaster af jungle i den nordøstlige del.

Lederen af den srilankanske hær Lt Gen Sarath Fonseka sagde militæret havde besejret oprørerne og "befriet hele landet".

Fordringerne ikke kan verificeres som indberettere er spærret fra krigszonen.

"I dag har vi afsluttet arbejdet afleveres til os fra formanden for at befri landet fra LTTE (De Tamilske Tigre)," Gen Fonseka sagde i udsendelsen.

Se et kort over konflikten region

Han sagde tropper var at arbejde på at identificere Prabhakaran 's organ blandt de døde.

Srilankanske styrker havde dirigeres oprørerne i de seneste uger, over-kører deres område, og bringe den 26-års krigen til sin konklusion.

Udsendelsen citeres militære embedsmænd, som siger Prabhakaran blev dræbt sammen med to af hans stedfortrædere.

Det sagde Prabhakaran, hans intelligens overstyrmand Pottu Amman og Soosai, lederen af oprørerne 'sømilitære fløj, blev skudt og dræbt i et bagholdsangreb i Mullivaikal distrikt samtidig forsøger at undslippe krigszone i en ambulance.

Tidligere mindst tre ledende oprørernes ledere blev dræbt, herunder Prabhakaran 's ældste søn, Charles Anthony, militæret sagde.

Velupillai Prabhakaran
Født november, 19541972: Founded tamilske New Tigre (TNT), forløberen for LTTEWanted i Sri Lanka og Indien

Profil: Velupillai Prabhakaran

Protest over UK rolle i Sri Lanka

Tamiler jagten på nyheder af slægtninge

Requiem for Sri Lanka 's oprørere

Statslige tv-billeder af, hvad det sagde Charles Anthony 's organ.

Militære talsmand Brig Udaya Nanayakkara bekræftet Prabhakaran 's død, siger 250 Tamilske Tigre blev også dræbt i løbet af natten.

Regeringen 's oplysninger afdelingen også sendt nyheder om Prabhakaran ' s døden ved SMS-besked til mobiltelefoner i hele landet.

I de sidste par dage, LTTE havde været sømmede til en 300 m² meter (3.230 sq ft) plasteret af jord - en meget lille del af de 15.000 sq km område de havde kontrollerede indtil for nylig.

Vrede og jubel

Der er stadig udbredt international bekymring over civile, der kan have været fanget i kampene.

Kilder i FN siger betydeligt antal civile blev stadig ved at bekæmpe zone, men den srilankanske regering sagde alle civile havde forladt.

Der har været gaden festlighederne i hovedstaden Colombo, men også en vred demonstration mod Storbritannien, med demonstranter beskylder det for at søge at hjælpe oprørerne i tidligere krav om en våbenhvile.

Mere end 1.000 srilankanere protesterede uden for den britiske High Kommissionen. Nogle demonstranter kastede sten og brændes en statue af den britiske udenrigsminister David MILIBAND.

En højtstående Kommissionens talsmand sagde, at det var "en skandale", at den srilankanske myndigheder lade demonstrationen blive så voldsom.

Den Tigre havde kæmpet for en selvstændig stat for tamilerne i den nordlige og østlige del af Sri Lanka siden 1970'erne.

Mere end 70.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten, og tusinder fordrevet.

Klik her for at vende tilbage

Hvad 's Deres reaktion på nyheden Hvilken virkning tror du, det vil få i Sri Lanka Tror du, der kan blive fred på sidste

Send os dine kommentarer og erfaringer ved hjælp af formularen nedenfor.

tirsdag den 12. maj 2009

Nye optagelser af Jake Gyllenhaal som Prince of Persia!

Store nyheder aften - flere optagelser fra The Prince of Persia, hvilket giver os glimt af scener fra filmen, plot detaljer, en kort samtale med Jerry Bruckheimer, taler om Jake Gyllenhaal, og et par ord fra prinsen selv.



På at blive spurgt, hvad Jake Gyllenhaal bringer rolle Dastan, Jerry Bruckheimer, siger: "Han er meget smuk, og han er i fantastisk form. Han har fået i stor form til denne film og han er en fremragende skuespiller og det er, hvad det hele handler om. De ved, han er ung og han talentfulde og det er, hvad vi stole på hans talent. "





Jake: »Det er så enorme, at når du går rundt indstillet og du kan se tusindvis af mennesker, der har brugt deres tid og energi på at gøre en film som denne, er det fantastisk."



Mange tak til / Film for heads up.

tirsdag den 5. maj 2009

Buffett vender skrappe AGM grilling

Amerikanske investor Warren Buffett siger, at han forventer at stå over for vanskelige spørgsmål om hans firma 's præstationer som han deltager i den årlige generalforsamling.

En fortegnelse 35.000 aktionærer forventes på Berkshire Hathaway AGM, der blev afholdt i Omaha, Nebraska.

Værdien af Berkshire Hathaway 's investeringer faldt med næsten 10% sidste år, og hr. Buffett ' s personlige velstand svandt med $ 25bn (£ 17bn).

Det var de værste præstationer i mere end 40 år til "Sage af Omaha".

BBC 's Nordamerika business korrespondent Greg Wood siger hr. Buffett er normalt hilst af en adoring crowd på AGM for dette selskab, han har kørt siden 1965.

Men den investor har haft en særlig dårlige år, hvor hans legendariske stock-picking færdigheder synes at have forladt ham, siger vores korrespondent, især når han tabte næsten $ 3bn efter at købe en stor aktiepost i olieselskab ConocoPhillips lige før olieprisen ned.

Analytikere siger, at de forventer, at mødet har en mere alvorlig tone, som i de foregående år.

Hr. Buffett har sagt, at han gjort nogle "dumme" investering fejl i 2008 og har sammenlignet de amerikanske finansielle situation til en "økonomisk Pearl Harbour".

Berkshire 's vifte af investeringer ses som en Bellwether af den amerikanske økonomi.

Vanskelige spørgsmål

I en afvigelse fra det foregående år, og halvdelen af spørgsmålene på mødet vil blive trukket fra email redegørelser og udgøres af journalister end interessenter.

Hr. Buffett sagde hverken han eller næstformand Charlie Munger ville kende spørgsmålene på forhånd.

"Vi ved, at journalister vil plukke nogle hårde dem, og at 's den måde, vi kan lide det," Mr Buffett sagde i et brev til aktionærerne.

Men han sagde, at der stadig ville være en mulighed for aktionærerne at stille spørgsmål direkte, så de på mødet ville "fortsætte med at få nogle gode - og måske underholdende - spørgsmål fra publikum såvel".

Generalforsamlingen forventes også at diskutere om udnævnelse af en efterfølger for 78-årige hr. Buffet.

Selskabet har sagt, at det har tre interne kandidater til hr. Buffett 's Chief Executive Officer rolle og fire til Chief Investment Officer.

"Jeg håber, at han 's som god til at plukke en efterfølger, da han er på lager," sagde en investor, Dennis Hospodarsky.

På trods af sine problemer, Berkshire Hathaway har klaret sig meget bedre end mange andre midler i et år med store børs falder.

Hr. Buffett har sagt, at han er parat til at holde sine investeringer i lang tid - indtil de kommer godt, siger vores korrespondent.

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.