søndag den 22. februar 2009

Oprettelse ZIPfiler

nyeste version DataDirect Data Integration Suite omfatter evnen til at oprette og opdatere ZIPfiler, lige fra XQuery.

Hvorfor skulle du ønsker at oprette ZIPfiler med XQuery Før han svarer på spørgsmålet, så lad os først tage en "hvordan ser" ved hjælp af DataDirect XQuery , en del af Data Integration Suite .

Vi har talt om ddtek: føljetontilurl funktion før i denne blog. Min kollega Minollo gjorde det for eksempel i Sådan split et stort XMLdokument i mange små eller se min serie XQuery generere flere XML dokumenter . Så vi ved, hvordan de skal bruge XQuery og skabe for eksempel XML dokumenter eller EDImeddelelser. Og nu kan vi også oprette ZIPfiler.

I det næste eksempel vil vi oprette en zipfil og tilføje tre XMLdokumenter til det.

Bemærk den første aktivering af ddtek: føljetontilurl omfatter automatisk oprette ja option, og sørg for en ny ZIPfilen er oprettet. De følgende to invocations er at tilføje flere dokumenter til ZIP. Zip URL består grundlæggende af to dele. Første placeringen af ZIPfil er angivet. Og for det andet efter udråbstegn, den placering, hvor filen skal indsættes i ZIPfil.

Fuldbyrdelsesstat ovenstående XQuery, resulterer i en ZIPfil, som følger.

Lad os nu få et kig på et mere konkret eksempel. I Opret EDI meddelelser ud af din database Vi forklarede, hvor nemt det er at skabe EDImeddelelser baseret på dine data i en relationel database. Men antager nu hver af disse EDImeddelelser skal komprimeret i en ZIPfil. Ikke meget er ændret i forhold til hvad vi ved allerede .

Det næste eksempel oprettes for hver enkelt leverandør, med ordrer på i dag, en ZIPfil navngivet efter leverandør. Hver af de ZIPfiler indeholder en enkelt EANCOM KENDELSER besked. Bemærk at kun "lad $ url"klausul, der er specifikt til oprettelsen af det ZIPfiler.

Tilbage til vores spørgsmål: "Hvorfor ville du vil oprette ZIPfiler i XQuery ". Ja, der er mere end den type brugen tilfælde vist ovenfor. Husk en temmelig gammel post XQuery dine Officedokumenter . Begge Office Open XML og OpenDocument Format er baseret på ZIP standard. Evnen til at skabe ZIPfiler med DataDirect XQuery , åbner verden for at skabe Officedokumenter. I mit næste indlæg vil jeg vise, hvordan man opretter Microsoft Excelregneark i et par linjer af XQuery. Fulgt op med at demonstrere svarende til OpenOffice .