lørdag den 29. november 2008

NPR siger, at vi er en illusion om multitasking ..

Tjek denne artikel og lyd fra NPR om multitasking . De siger, at vi ofte overvurdere vores evne til at gøre mange ting på ?gang. Jeg finder det interessant, at vi altid gå tilbage til evolutionær videnskab. Det lader til, at for alle vores nye teknologier, vores kroppe (medmindre du har bionic dele) stadig tror, at vi er jæger-samlere, eller måske endda gemmer sig i det høje græs, så de ikke blive spist af en Saber-tandede tiger.

For at optimere vores erfaring, så bør ikke vores værktøjer og praksis tage hensyn til vores natur?

Det lyder som en interessant bog titel - Hvordan skal undgå at blive spist af en Saber-tandede Tiger.

På et helt andet emne ...

Hvad nu hvis, som de fleste ting, forvaltning tager praksis og vores første forsøg er ikke meget godt? Writers ofte smid væk de første par bøger - eller lægge dem i en skuffe, indtil de kan gå tilbage og genlæse dem. Læger praksis på døde dyr, inden de overhovedet skære en levende menneske. Piloter flyve simulatorer, før det bliver i den virkelige cockpit.

De fleste ledere ikke får et sikkert miljø, som til praksis, lære, og mislykkes. De mennesker er reelle, deres følelser er reelle, og konsekvenserne er reelle. Sikker på, at vi nogle gange gør simuleringer i klasser, men disse er ikke godt sammenligninger - de situationer, der ikke er meget reel. Jeg sætter dette til Deres opmærksomhed på fremmane tre svar:

1. Lad os skære nyere ledere nogle slack - forstår, at de er ved at lære (forhåbentlig).

2. Hvis du er en leder, dine medarbejdere - uanset hvor meget man skulle tro denne måde om nogle dage - ikke er døde. De har brug for dig til at være stor, selvom du ikke ved, hvordan man kan være stor.

3. Hvorfor gør vi dette? Hvorfor har vi fremme mennesker, der har ingen id?m, hvordan man forvalter, giver dem ingen hjælp, og så forvente andet end en metafor toget vraget?