torsdag den 18. juni 2009

Festival trussel

Af Jane Elliott
Sundhed reporter, BBC News

Musik festival sæsonen er på os, og med det kommer de sædvanlige sundhedsadvarsler.

Don 't drikker for meget, revellers opfordres; don ' t tage stoffer, drikke masser af vand, slid søndag skærmen, når varm og holde dine fødder tørre når de er våde, for at undgå skyttegrav mund.

Men i år er der en ny advarsel - for at undgå eller drager omsorg når "crowd surfing ".

For de uindviede, crowd surfing er når en person er gået hen over hovedet på andre - som regel på en musik-koncert eller festival.

Farlige fornøjelse

Men læger sige, at der er risiko for personskader eller endog dødsfald og advarer festivalen i en fest for at tage pleje.

Chartered fysioterapeut Sammy Margo sagde surfere kan lide blodudtrædninger, sprains og piskesmæld-type personskader hvis droppet. Hun sagde nogle kvinder endog var groped da de var gået overhead.

"Jo mere du forsøger at forbyde det, jo mere attraktivt bliver det"


Deborah Rees

Og publikum er også i fare, hvis en person falder om på dem eller Bangs ind på dem, især hvis de er iført noget skarpe eller tunge.

Joanna Squires, i alderen 30, fra Essex, blev skåret over og vedvarende stødpletter til hendes hoved, når en mand clattered i hendes mens crowd surfing, bankede hende til jorden.

Selvom det ikke er alvorligt såret, sagde hun det gjorde skræmme hende og hun nødvendig medicinsk behandling for en panik angreb.

"Det skete, da jeg var på Glastonbury og var del af en meget stor menneskemængde,« siger hun.

"Det var den type crowd, der holder hævelse; hele crowd gik frem og tilbage.

"Vi kunne se et band, og der var nogle mennesker crowd surfing og en af fyrene skete for at have stål toed støvler på. Han sprang ind i menneskemængden og bumper mig på mit hoved.

"Jeg begyndte at hyperventilate og havde en panik angreb og havde brug for at gå til medicinsk behandling, hvis de fik mig til at trække vejret i en papir pose."

Hun siger, at man overvejer crowd surfing bør tænke på at beskytte dem under dem.

"Jeg synes, det er vigtigt, at folk går til festivaler og have det sjovt," siger hun. "Men de gør det nødvendigt at være på vagt crowd surfing, især hvis bære smykker og stål udjævnede støvler. Tænk over andre mennesker.

At holde sikker

Sammy Margo aftalt, at der var en række ting surfere kunne gøre for at holde sikker.

"Den bekymring er, at du får transporteres væk af øjeblikket - du kan godt være beruset med alkohol, narkotika eller atmosfæren.

"Crowd surfing er ikke ideel, men hvis det sker, skal du forsøge at gøre det sikkert.

• Bær tøj at don 't have skarpe kanter såsom zips eller studs. Bær blød sko

• Don 't have nogen værdigenstande på dig, da de kan falde ud eller blive stjålet

• Undgå at bære piercings eller kæder, som de let kan blive fanget på tøj

Hun sagde afslappende hjælper også mindske sværhedsgraden af fald, som minimerer sprains, piskesmæld skader og blå mærker.

"Hvis du ved et uheld faldt, så prøv at slappe af i den falder i stedet for tensing op," siger Sammy. "Du 'll være mere smidigt og mindre tilbøjelige til at falde awkwardly og skade dig selv."

Skade risiko

Deborah Rees, grundlægger af Safeconcerts website, sagde, at nogle undersøgelser har forpligtet sig til at se, hvor mange mennesker blev såret ved koncerter.

Men hun sagde, at en nylig rapport fra en studerende spørger tilfældige festival fest om deres kvæstelser viste, at ud af 40, han talte med, 30 sagde, at de havde været til skade på nogle tilfælde af, at de deltog i, mange gennem crowd surfing.

Og en rapport fra Airedale NHS tillid i 2000 viste, at på en tre-dages musikfestival i august 2000, med 60.000 mennesker om dagen deltog, var der 43 mindre crowd surfing personskader.

Crowd surfing - forbikøres rundt over crowd 's hoved, med alle ' s hænder støtte youStage dykning-lancering dig selv fra scenen og håber publikum vil fange dig, og lad du surfer

Deborah sagde, at der havde dog været dødsulykker siden, såsom død Patrick Sherry (forreste mand fra Bad Beat Review), der døde efter dykning fra scenen til publikum i 2005.

Men hun sagde at forbyde crowd surfing og fase dykning dog måske kun tilskynde det endnu mere.

"Jo mere du forsøger at forbyde det, jo mere attraktivt bliver det," siger hun.

"En af de bedste ting er at uddanne dig selv. Jeg kan ikke lide at fortælle folk, hvad de kan og kan 't gøre, fordi du er på et gemmested til ingenting, men hvad folk skal tænke på er indvirkningen på mennesker omkring dem.

"Jeg tror snarere end at forbyde det, du skal have et område, hvor de kan gøre det sikkert."