søndag den 28. juni 2009

Sarkozy i historiske tale til parlamentsmedlemmer

Præsident Nicolas Sarkozy er at blive den første franske statsoverhoved for at tale til Parlamentet i 136 år, og vil fastsætte hans reformplaner.

Et forbud mod en fransk præsident løse parlamentet, der blev vedtaget i 1875, blev ophævet med et snævert flertal sidste år.

Talen er blevet sammenlignet med den amerikanske præsident 's status over EU-adresse.

Som sådan har det vrede kommunistiske og grønne parlamentsmedlemmer, der er boykotte talen. Oppositionen Socialdemokraterne vil deltage adressen, men ikke i debatten.

Talen, der finder sted på slottet i Versailles, lige uden for Paris, vil blive givet til et fælles møde i begge kamre i parlamentet.

Mere end 900 medlemmer af Nationalforsamlingen og Senatet indsamlet mandag morgen, med hr. Sarkozy grund til at give sin tale i eftermiddag.

Hr. Sarkozy ventes at bruge det til at beskrive hans reformprogram for anden halvdel af hans formandskab, herunder ændringer af pensionssystemet og lokale myndigheder.

Men trods hans centrum-højre parti 's succes i valget til Europa-Parlamentet og en nylig stigning i popularitet meningsmålinger, den franske leder er usandsynligt, at risikoen indføre radikale planer for forandring, siger BBC ' s Emma Jane Kirby i Paris.

Med den franske økonomi i sin værste form for 60 år, og ledigheden forventes at ramme 10% i år, Frankrig har meget lidt lyst til hårdtslående reformer, siger hun.

Formand Sarkozy vil kunne annoncere en mindre regeringsrokade et par dage efter sin tale, at erstatte justitsminister Rachida Dati og landbrugsminister Michel Barnier, som for nylig vandt pladser i Europa-Parlamentet.