onsdag den 17. februar 2010

Octopus snapper kokos og koerer


Octopus snapper kokos og kører

En blæksprutte og kokos-regnskabsmæssige fjollerier har overrasket forskerne.

Undervands-optagelser afslører, at de væsner skovl op halveret kokosnøddeskaller før scampering væk med dem, så de senere kan bruge dem som beskyttelsesrum.

Skrivning i tidsskriftet Current Biology, holdet siger, at det er det første eksempel på brug af værktøjet i ottearmede blæksprutter.

En af de forskere, fortalte Dr. Julian Finn fra Australien's Museum Victoria, BBC News: \ "Jeg har næsten druknede grine da jeg så dette første gang. \"

Han tilføjede: "Jeg kunne fortælle det ville gøre noget, men jeg havde ikke forventet det - jeg havde ikke forventet det ville tage op på tanken og køre afsted med det. \"

Quick flugt

Den skimmeldannelse ottearmede blæksprutter (Amphioctopus marginatus) blev filmet mellem 1999 og 2008 ud for det nordlige Sulawesi og Bali i Indonesien. Det bizarre adfærd blev set fire gange.

Den ottearmede blæksprutter bruger kokosnødder som et tilflugtssted

De otte-bevæbnede Dyrene bruges halveret kokosnødder, der var blevet kasseret af mennesker og havde til sidst ned i havet.

Dr. Mark Norman, chef for videnskab på Museum Victoria, Melbourne, og en af forfatterne til papiret, sagde: \ "Det er fantastisk at se dem udgrave en af disse tanke. De sonde deres arme ned for at løsne mudderet, så de roterer dem ud. \ "

Efter at dreje skallerne, så den åbne side vender opad, den ottearmede blæksprutter slag jetfly af mudder ud af skålen, før en udvidelse af deres arme omkring tanken - eller hvis de har to halvdele, stabling dem først, den ene indeni den anden - før stivhed deres ben og tip-holder sig væk.

Dr. Norman sagde: \ "Jeg synes, det er forbløffende, at disse våben af ren muskel få omdannet til stive stænger, så de kan køre langs en lidt ligesom en højhastigheds-edderkop.

\ "Det kommer ned til fantastiske behændighed og koordinering af otte arme og flere hundrede rodskud. \"

Home, sweet home

Den ottearmede blæksprutter blev filmet flytter op til 20m med granater.

Og deres akavet gangart, som eksperterne kalder \ "stylte-walking \", er overraskende hurtigt, måske fordi de væsner er overladt sårbart over for angreb fra rovdyr, mens de forbræt væk med deres eftertragtede kokosnødder.

Den skimmeldannelse blæksprutte er en kødfuld fest for rovdyr

Den ottearmede blæksprutter til sidst bruge skallerne som en beskyttende husly. Hvis de kun har den ene halvdel, de bare slå det hen og gemme sig nedenunder. Men hvis de er heldige at have hentet to halvdele, de samle dem tilbage til den oprindelige lukkede kokos form og snige sig ind.

Skallerne yder en vigtig beskyttelse af blæksprutter i et plaster på havbunden, hvor der er få steder at skjule.

Dr. Norman forklarede: \ "Det er et utroligt farligt levested for disse dyr - bløde sedimenter og mudder kunne ikke være værre.

\ "Hvis de er begravet løs i mudder uden skal, nogen rovdyr, der kommer langs bare kan øse op på dem. Og de er rene gump bøf, en fantastisk kød udbud for enhver rovdyr. \"

Forskerne mener, at de væsner der oprindeligt ville have brugt store toskallede tanke som deres fristed, men senere byttet til kokosnødder efter vores umættelige appetit for dem betød deres kasseres skaller blev en fast indslag på havbunden.

Overraskende nok smart

Brug af værktøjet blev engang anset for at være en rent menneskelig færdighed, men denne adfærd er nu blevet observeret i en voksende liste af primater, pattedyr og fugle.

De gør ting, som normalt, skal du kun forvente hvirveldyr at gøre
Tom Tregenza, University of Exeter

Forskerne siger, at deres undersøgelse tyder på, at disse kokos-sensationsprægede blæksprutter bør nu føjes til disse rækker.

Professor Tom Tregenza, en evolutionær økolog fra University of Exeter, UK, og en anden forfatter af papiret, sagde: \ "Et værktøj er noget et dyr bærer rundt og så bruger på en bestemt lejlighed til et bestemt formål.

\ "Mens Octopus bærer kokosnød rundt er der ingen brug for det - ikke mere brug end en paraplyorganisation, der er til dig, når du har den foldet op og du medbringer det ca. Paraplyen kun bliver nyttigt, når du løfter den over dit hoved og åbne den op.

\ "Og netop på samme måde, kokos bliver nyttig for denne blæksprutte, når den stopper og vender det den anden vej op og klatrer i den. \"

Han tilføjede, at blæksprutter allerede har et ry for at være en intelligent hvirvelløse dyr.

Han forklarede: \ "De har vist sig at være i stand til at løse simple gåder, der er det mimiske blæksprutte, som har en række forskellige arter, som det kan efterligne, og nu er denne brug af værktøjet.

\ "De gør ting, som normalt, skal du kun forvente hvirveldyr at gøre. \"